Loading...
Skip to main content

   Virové Prevence

Máte, nebo nemáte koronavirus? Přijďte na test

Přehled obsahu

Spustili jsme testování na koronavirus pro samoplátce. Na vybraných odběrových pracovištích se může tedy nechat otestovat kdokoliv a výsledky se dozvíte již za 36 hodin od provedení odběru.

 

O testech

Testy je vhodné využít zejména ve chvíli, kdy potřebujete lékařské potvrzení při překročení hranic České republiky nebo pro bezpečný návrat do zaměstnaní či k rodině.

Jaké testy nabízíme a jaký je v nich rozdíl?

Jsou dostupné dva druhy testů: Test na přímý průkaz infekce koronavirem SARS-CoV-2 (PCR). Průměrná inkubační doba je 5-6 dní s rozsahem od 1 do 14 dní. Přibližně pátý den po nákaze se začnou objevovat symptomy.  A test na přítomnost protilátek v krvi (IgM a IgG), které začínají vznikat zhruba sedmý den po nákaze.

  • Test na přímý průkaz infekce SARS-CoV-2 (PCR)

Provádí se výtěrem z nosohltanu. Tento test vám jedinou schválenou metodou (PCR) zjistí přítomnost viru SARS-CoV-2 v těle. Na základě výsledku vám vystavíme potvrzení, které potřebujete například pro návrat ze zahraničí.

Cena tohoto testu včetně vystaveného potvrzení a odběru je 1590 Kč. Nabízíme také další varianty testů s expresním dodáním výsledků. Více na www.synlab.cz/covid-19

Provádí se odběrem žilní krve. Prozradí vám, jestli má váš organismus protilátky. Prokázaná přítomnost protilátek v těle může značit aktuálně probíhající infekci (IgM) či její dřívější prodělání (IgG). Nepřítomnost protilátek v těle znamená, že testovaná osoba nepřišla s infekcí do styku. V případě zjištění výskytu protilátek doporučujeme kontaktovat praktického lékaře.

Cena tohoto testu včetně odběru je 860 Kč.

 

Objednejte se právě teď

Na oba tyto testy je potřeba se dopředu objednat. To můžete udělat telefonicky přímo na odběrovém pracovišti – jejich aktualizovaný seznam najdete na našem webu. Na odběr si s sebou vezměte občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny – budete je potřebovat k prokázání totožnosti. Tento test také můžete pořídit z pohodlí domova na našem e-shopu www.eshop-synlab.cz.

 

Platba za test

Test je možné uhradit platební kartou nebo v hotovosti podle možností odběrového místa – možnost platby kartou si raději ověřte při objednání. V případě platby v hotovosti vás prosíme, abyste si přinesli přesnou částku.

 

Jak se dozvíte výsledek testu?

V obou případech se výsledky dozvíte nejdříve po 36 hodinách na infolince 800 100 073.

Domluvit si testování na koronavirus můžete ihned na tomto odkaze, kde zároveň získáte další informace.

 

Komentáře a odpovědi

Klikněte zde pro přihlášení a přidání komentáře.
Buďte první, kdo se vyjádří